Workshop gelangels

Opleiding Nagelstyliste

Het aanbrengen van kunstnagels is een vak apart en een gedegen opleiding kunstnagels is dan ook een "must" voor mensen die hier graag hun werk van willen maken. Deze opleiding kunstnagels is dankzij de evenwichtige verdeling tussen kennis en praktijk de ideale voorbereiding op een professionele carrière als nagelstyliste. Ontdek hier wat een opleiding kunstnagels inhoudt en wat het voor jou kan betekenen.

 

Kunstnagels meer dan alleen maar een trend

De kunstnagelbranche wordt vaak omschreven als de nieuwste trend binnen de schoonheidssector. Maar wist je bijvoorbeeld al dat eeuwen geleden Cleopatra al kunstnagels van ivoor droeg? Kunstnagels begonnen echter pas echt tot het grote publiek door te dringen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. En nu? Nu zijn kunstnagels niet meer weg te denken uit het leven van iedere stijlbewuste vrouw. Kunstnagels is dan ook geen trend die zomaar overwaait. Integendeel, wie kiest voor een professionele carrière in dit vakgebied kiest voor een zekere toekomst.

 

Een goede opleiding is het halve werk

De eerste stap op weg naar een professionele carrière in de kunstnagels is een degelijke opleiding. Deze opleiding kunstnagels is opgebouwd uit twee afzonderlijke delen:

Deel 1: Nagelstyling
Deel 1 van de opleiding tot Nagelstyliste bestaat uit een kennismaking met het vakgebied van kunstnagels. Dit deel van de cursus is volledig gericht op de basistechnieken van het aanbrengen van kunstnagels. Ook het verzorgen en voorbereiden van de nagels behoort tot de lesstof. Het leuke aan deze cursus is, dat het privé is. Dus kan je van het begin af aan zelf aan het werk gaat. Dat is de beste manier om het vak zo snel mogelijk te leren.

Deel 2: Nagelstyling
Als je eenmaal de basistechnieken beheerst, wordt de opleiding alleen nog maar interessanter. In deel 2 worden de basistechnieken uitgebreid met allerlei specialistische technieken en je leert om verschillende technieken te combineren. Ook je eigen ideeën zullen in dit deel van de opleiding nog meer ruimte krijgen. Je gaat experimenteren met het verfraaien van gelnagels en het met de hand beschilderen van nagels uitproberen. Gaandeweg zul je steeds gemakkelijker de diverse technieken, stijlen en materialen kunnen gebruiken. Ook het behandelen van probleemnagels behoort tot de uitdagingen van het vak.

Flexibel en doeltreffend

Dit zijn twee begrippen die van toepassing zijn op deze opleiding. De opleiding kunstnagels is zeer flexibel omdat je zelf modellen mag meebrengen en wanneer het voor jullie het beste past. Doeltreffend refereert aan het feit dat de opleiding wordt gegeven privé, zodat ik de cursist voldoende aandacht kan geven. Ook de grote expertise en de praktijkervaring van de docent geven de cursus een belangrijke meerwaarde.

De leerling mag kiezen hoeveel lessen ze willen nemen. normaal gezien worden er 5 lessen voorzien.

  • gel zetten op eigen nagels
  • een nieuwe set met tips
  • een color gel
  • een bijwerking met gel
  • een naturel met gel

Een les duurt 2 uur.
Kostprijs: € 75 per les . (aanbevolen om 5 lessen te volgen.)
De producten zijn hierbij niet in verrekend. Dit bedraagt ongeveer nog €350 (incl. U.V lamp + alle producten voor de gelnagels waar je een paar maanden mee verder kan)