Hoe werkt een paraffinebad?

paraffineHet parrafinebad is een onderdeel van de handverzorging de luxe. Maar veel mensen weten niet meteen wat een parrafinebad is of waar het voor dient. In dit korte artikel geef ik wat meer informatie over paraffine en de werking ervan.

Ruwe paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en bestaat uit pure koolwaterstofverbindingen.

Vergelijk het best met een zachte was. Voor het maken van kaarsen of theelichtjes wordt bijvoorbeeld ook vaak paraffine gebruikt.

De paraffine die je in een schoonheidssalon tegenkomt, is vaak verrijkt met etherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel. Het wordt gebruikt als warme pakking voor gezicht, handen, voeten of het gehele lichaam.

Bij de handverzorging de luxe wordt de paraffine zacht opgewarmd in een paraffinebad. Voor je je handen in dit warme parrafinebad dompelt, worden ze met een peeling behandeld en daarna met handcrème ingemasseerd. Wanneer je je handen weer uit het bad haalt, stolt de paraffine meteen.

Je handen worden afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet een tiental minuten inwerken. Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrème goed intrekken. Als laatste stap wordt de paraffine verwijderd.

Na de parrafinebehandeling voelen je handen zijdezacht aan. Warme parrafine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen en maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen en oneffenheden.

Parrafine zorgt ook voor een lichte dieptereiniging zodat je handen er verzorgd en jonger gaan uitzien. Het is een ideale verwennerij in de koude winterdagen!